navbar
klik op een merklogo hierboven om verder te gaan.
heritage logo
foto klipschorn Het probleem van een rechte bashoorn is de gigantische afmetingen, die zo'n hoorn moet hebben om echt laag van b.v. 35 Hz te kunnen weergeven. Paul Klipsch heeft dat probleem begin 40er jaren opgelost door een gevouwen bashoorn te ontwerpen. Via een ingenieus ontworpen kast en met gebruikmaking van de hoeken in de kamer is hij er in geslaagd een volwaardige basweergave

Hoe complex de baskast van een Klipschorm is blijkt uit de hoeveelheid gebruikt materiaal, dat nodig is voor een enkele baskast: 59 verschillende houten panelen; 280 schroeven en spijkers, 1.2 kg.lijm. Deze panelen dienen op de millimeter nauwkeurig te worden samengevoegd om de juiste weergavekwaliteit te krijgen. Bij de fabriek zijn er slechts 2 à 3 medewerkers, die gekwalificeerd zijn om Klipschorn baskasten te mogen bouwen.
Hoewel het vaak is geprobeerd, is het welhaast onmogelijk om zelf een goede Klipschorn baskast te bouwen. Het komt te precies.

Wie eenmaal Klipsch luidsprekers thuis heeft gehad, zal nooit meer andere willen. De live emotie, die Klipsch overbrengt is ongeëvenaard. En daarvoor hoeft het niet hard te gaan.

Andere luidsprekers klinken in vergelijking mat , levenloos, ongeïnspireerd. De Klipschorn is de met afstand langst en ongewijzigde geproduceerde luidspreker ter wereld.
In 1943 werd het prototype gebouwd. In 1946 werd de eerste serie van 12 stuks gemaakt. Is sindsdien in essentie onveranderd gebleven. Op basis van dit klassieke, maar state-of-the-art, hoornconcept zijn later een aantal kleinere Klipsch luidsprekers ontwikkeld. Evolutie in plaats van revolutie was het credo van Paul Klipsch.

De La Scala van 1966, die geen hoekplaatsing behoeft en haar mooie en luxe zusje, de Belle Klipsch. De Heresy, ontworpen in 1957 en zo genoemd, omdat het de eerste Klipsch luidspreker was zonder hoornlaag. Vrienden van Paul Klipsch vonden dat ketterij, op z'n Amerikaans: Heresy en Paul Klipsch besliste dat dat de naam moest worden. De compacte Heresy is evengoed een echte klassieke Klipsch: los, helder, .

Audio &Techniek: "Het Klipsch programma verdient
een grote belangstelling. In deze tijd is er weer meer aandacht voor 'muzikaliteit' en 'dynamiek' in luidsprekers en de Klipsch modellen bieden dat. Het aardige is dat men daarbij geen extreem hoge versterkervermogens nodig heeft".


Klipschorn (1946-nu)
foto belle klipsch
BelleKlipsch (sinds 1969) € 6000.-
heritage folder in pdf
Heritage prijslijst in pdf
mail n Audio Import
Stuur een email naar Audio Import

P R O D U C T S P E C I F I C A T I E S  en  P R IJ Z E N:

Heresy. De Benjamin in de Heritage lijn. Sinds 1957 in productie. Heldere weergave.

LaScala. De eerste volhoorn, die niet in een hoek hoeft te staan. Sinds 1966. Snelle, moeiteloze weergave.

BelleKlipsch. De luxe broer van de LaScala. Volhoorn. 44cm diep.

Klipschorn. De oorsprong van de Heritage dynastie. Onovertroffen State of the Art. Sinds 1943.

T E S T R A P P O R T E N ,  I N T E R V I E W S  en T E C H N I E K:

Bezoek Triode Dick aan Audio Import: http://www.triodedick.com/visitor_audio_import_klipsch.html

Interview: Arkansas Speaker Maker

Verslag: Heresy in the Church

Rapport: Cornerhorn

Verslag: Hoe het begon....

Nieuwsbrief: Ho Hum: Another major breaktrough

Interview: Roots of High Fidelity

In memoriam: May 5, 2002: Paul Klipsch dies at 98

foto la scala
LaScala (sinds 1966) € 4000.-
foto heresy
Heresy2 (sinds 1957) € 1000.-

link n parts link n parts